Szörnyfilm

Friss topikok

  • TrashFan: Kétségtelen, hogy az egyik legelcseszetteb szörnyes film:)) És az a hihetetlen, hogy az Intercom f... (2008.12.15. 19:48) A Temetőkapu
  • csuheee: Mi magunk is Zs-kategóriás film"rajongók" vagyunk (Persze amikor megfelelő hangulati felkészültség... (2008.10.22. 16:53) Miről is fog szólni a blogom?

Linkblog

A Temetőkapu

2008.10.07. 00:10 TrashFan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azt hiszem itt az ideje, hogy egy igazán nagyágyú szörnyes filmet vegyünk górcső alá. Még mielőtt részletesebben írnék róla, el kell mondanom, hogy ez az egyik legagyatlanabb, legelcseszettebb szörnyes film, amit volt szerencsém valaha látni. De azt is hozzá kell tenni, hogy a legviccesebb is. Konkrétan végig röhögtem az egészet, annyira elcseszett egy film ez. Köszöntsük hát a mai szörnyünket, a Mutáns Tasmán Ördögöt!

A történet ismét bővelkedik egyedi csavarokban, amit még sosem láthatott a szörnyfilmes közönség. Adott egy kisváros valahol a békés USA-ban. Ebben a kisvárosban egy őrült agyament tudós, aki egy tasmán ördögön kísérletezik, természetesen az emberiség érdekében. ehez aztán mindeféle tíltott kísérleteket, vegyszereket használ, amiből megszületik a vérengző fenevad. ez még nem is lenne baj, ha a ketrecében marad. De nem...két agyalágyult grínpíszes gyógyegér elrabolja a laborból, és szabadon engedi egy temető közelében, hogy ne fogságban éljen. nem lövök le nagy poént, ha elárulom, az első akiket megesz, a két gyógyegér lesz.

Ugyanakkor a temetőhöz tart egy rakás idióta kölök, hogy zombifilmet forgasson, köztük a tudós fiacskája is. Mondanom sem kell, hogy már itt meg lehet mondani, ki lesz a túlélő. Igy aztán már adott is a konfliktuishelyzet, az amatőr hülyegyerekek vs tasmán ördög közt. A sztoriról ennyi elég is. 

Tasmán ördögünk fura mód nem ilyen űbergagyi CGI effektel készült, hanem űbergagyi szőrmebundás ruhás akármi. Úgy néz ki, mintha egy vadkant és egy medvéd kereszteznének, és ebbe egy alien fogsort tettek volna. Szerencsétlen állat megvaósítása elképesztően szar, és ez igazán a gyilkolások esetében látszódik majd.

Ugyan is úgy gyilkol, hogy szétmancsol mindenkit. Ráugrik az áldozatra, ráteszi a tenyerét, és ilyen kaszáló mozdulatokat tesz. Mivel olyan szar a gúnya, hogy a karmait nem képes szerencsétlen behajtani, ezért aztán a tenyerével mancsol...ekkor elkezd ömleni a vér, ami nem más, mint hol pirosabb, hol rózsaszínebb víz. egy ilyen mancsolásnál kb 15-20 léter vér is elfolyik. Ami még érdekes, hogy ömlik a vér, ahol mancsolja az áldozatot, de a ruha pl nem szakad el. Szóval ez egy olyan zseniállis állat, hogy a ruhát nem mancsolja szét, azt hajléktalanoknak megőrzi.

A leszámolásos jelenet is külön megérne egy misét azt hiszem, de nem akarom lelőni a poént az esetleges nézők elől, de azt garantálom, hogy fetrengeni fognak a nevetéstől. Ahogyan az egész filmtől. Annyira gány, hogy azt nem is tudom érzékeltetni egy ilyen cikkben. A párbeszédek, a lény, a színészek...Vagy az a jelenet, amikor két drogos figyeli a tasmánt, és a film átvált rajzfilmbe, hogy mit látnak bedrogozva, valami hatalmas. sajnos tényleg nem tudom érzékeltetni ennek a filmnek a "zsenialitását", de ezt LÁTNI KELL, ha nagyon elbaszott, de nagyon vicces szörnyest akarsz  nézni!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szornyfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr45700450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vivavelvet 2008.11.29. 00:13:51

Hasonló a véleményem, szinte ugyanígy fogalmaztam volna meg, a "mancsolós" rész is nagyon találó. :D

fairi 2008.12.15. 19:02:26

Ez a film annyira szar hogy már jó:)
Mikor láttam fetrengtem a röhögéstől..
Aki ezt komolyan gondolta....:):)

TrashFan 2008.12.15. 19:48:16

Kétségtelen, hogy az egyik legelcseszetteb szörnyes film:)) És az a hihetetlen, hogy az Intercom forgalmazza, és Sony Pictures film:)
süti beállítások módosítása