Szörnyfilm

Friss topikok

  • TrashFan: Kétségtelen, hogy az egyik legelcseszetteb szörnyes film:)) És az a hihetetlen, hogy az Intercom f... (2008.12.15. 19:48) A Temetőkapu
  • csuheee: Mi magunk is Zs-kategóriás film"rajongók" vagyunk (Persze amikor megfelelő hangulati felkészültség... (2008.10.22. 16:53) Miről is fog szólni a blogom?

Linkblog

Attack of Sabretooth

2008.09.07. 15:57 TrashFan

Vágjunk is bele a lecsóba hírtelen, és kezdjük egy aránylag friss műremekkel. Fogadjátok szeretettel A Kardfogú Tigris támadását!

Tegnap este sikerült megnéznem a Sci-Fi Channel legújabb üdvöskéjét, erről írnék néhány gondolatot.
Aki nem ismerné, annak mondanám, hogy szerencsére a külföldi Scifi-Channel Tv adó ontja a vacakabbnál vacakabb szörnyes horronak mondott filmeket, melyeket az alacsony költségvetés, gagyi megvalósítás és röhelyesség jellemez. Kis hazánkban nincsen jelen ez az adó, de az általuk készített "mesterművek" mind beszerezhetők dvd-n. Jelen kis szösszenetem témája az egyik legutóbbi üdvöskéjük volt.

Történet: A film története teljesen egyedi, sosem látott fordulatokkal és csavarokkal büszkélkedik. Adott egy gyönyörű kis nyaralósziget valahol a Karib térségben, ahol mindig kék az óceán, csirpelnek a madarak, a tengerpart homokos, a lányok szépek, a fiúk izmosak. Azaz az idális, gyönyörű édenkert. Hőseink is erre a szigetecskére érkeznek pihenni, kicsit feltöltődni a mindennapi stresszbe megfáradt napok után. A felszínen minden szép és jó, azonban a felszín alatt....a felszín alatt nagyon de nagyon csúnya dolgok készülődnek. A szigeten egy hidrokefár tudós végez genetikai kísérleteket, melyel sikerült létrehoznia egy vérengző kardfogú tigrist. A telep tulaja amolyan Jurassic Park fílingszerűen ki akarja állítani a jószágokat a nagyközönségnek, hogy dőljön a zöldhasú. Ehelyett hamarosan a vérnek álcázott szamócalekvár kezd ömleni.  No persze amilyen csavaros a történet hamar kiderül, hogy derék hidrokefárunk elszámolta magát, hiszen nem egy, hanem több tigris is van már...
Derék cicusaink elszabadulnak hamarosan és kezdetét veszi a mészárlás....egyedi és ütős sztori nem igaz? Komolyan mondom, ilyet soha sehol még nem láttam.
 

Megvalósítás: Ez a film esszenciája, hiszen az ilyen filmek élvezeti értékét a megvalósításuk adja. Nos, ezen film is folytatja a megszokott Sci-Fi-Channel szinvonalat. Derék cicusunk egy rajzolt jószág kombinálva valamilyen plüss tigrissel. Amíg csak áll addig még elmegy a dolog, bár hozzá kell tenni, egy jóérzésű animátor már itt elsírja magát, de amint a cicus elkezd mozogni, hát valami elképesztően röhelyes képeket láthatunk. Leginkább valami olyasmit képzeljünk el, milyen lehet egy tigris totál bebaszva....No de aztán amint eléri az áldozatát, nincs kegyelem...már a rekeszizmainknak, hiszen a támadások megvalósítása röhely. Ugye bár az alap, hogy szakadnak a kezek, lábak, egyéb szakadnivaló testrészek. Ömlik a paradicsomszósz, keveredve a nagyi szamócalekvárjával, a kétlábú élelmiszerek pedig apait-anyait beleadva sikoltoznak, rohangálnak, elbújnak a hibernáló készülékbe, és megtalálják a kísérletek műanyag embrióit, ami újabb visítást vált ki  belőlük. Mindeközben recseg-ropog a csont, a cicusunk meg morog mint egy bölény.  A mészárlás után pedig....a földön darálthús elszórva, egy pár műanyag végtag bekenve szósszal és hasonlók.
Node a végső durvulat, ahogy derék teleptulajdonosunk a halálát leli...hm, ezt a megvalósítást oktatni kéne komolyan mondom.

Ajánlom mindenkinek megtekintésre ezt a kis remekművet, kissé nehezen indul be, de utána behugyozol a röhögéstől az biztos. Nálunk nem jelent meg, de külföldön magyar felirattal kapható dvd-n, potom összegért.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szornyfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr66652391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása